TRACTAMENTS

Acupuntura per l’acne

L’acne és una inflamació de les glàndules pilosebàcies de la pell que normalment comença durant la pubertat, moment en el qual aquestes glàndules augmenten de grandària i comencen a secretar sèu (una substància oliosa formada per lípids, colesterol, proteïnes i sals inorgàniques).

Es creu que l’activitat hormonal és un dels principals factors que contribueixen a l’acne. Els andrògens (hormones masculines) que es produeixen tant en els testicles com en els ovaris de les dones, així com en les glàndules suprarenals, juguen un paper molt rellevant en l’estimulació de les glàndules sebàcies.

Etapes de la formació de l’acne vulgar.

L’acne es produeix sobretot en els fol·licles sebacis colonitzats per bacteris, alguns de les quals es reprodueixen fàcilment dins del sèu ric en lípids (grasses). Aquesta infecció obstrueix els porus de la pell, formant-se un gra en la punta del fol·licle de color blanc. Si la infecció provoca un quist, es poden arribar a acumular cèl·lules de teixit connectiu que poden desplaçar a les cèl·lules epidèrmiques, deixant una cicatriu permanent a la pell.

Diferents tipus d’acne.

Segons la medicina xinesa durant la pubertat es produeix un despertar sexual fruit d’un increment de la Jing Qi: l’energia sexual. En aquesta etapa de la vida les hormones produïdes per les gònades (testicles i ovaris) s’aboquen al torrent sanguini dotant a l’adolescent de la capacitat reproductiva. Aquest excés de Jing Qi pot provocar una pujada de l’energia Yang del cos, sobretot si aquesta etapa s’acompanya d’estrès i mals hàbits. La finalitat de l’acupuntura en el tractament de l’acne consisteix a regular la Jing Qi i equilibrar l’excés de Yang que sol acompanyar l’etapa de l’adolescència.

Si l’acne apareix en etapes posteriors a l’adolescència, també es tracta com un ascens de l’energia Yang, però es considera que la causa és un bloqueig o reflux de la Jing Qi. Seria el cas per exemple, d’esportistes que prenen anabolitzants per tal d’augmentar el seu rendiment muscular. Els anabolitzants augmenten el nivell d’andrògens disparant l’energia Yang cap a la zona de la cara. Aquest Yang o Foc s’acumula a la zona facial amb la consegüent aparició de l’acne. Un altre exemple serien dones que no se senten sexualment realitzades o viuen un conflicte de parella, bloquejant l’energia sexual o Jing Qi. La medicina xinesa considera la Jing Qi com l’energia més potent de la qual disposem els humans. Si aquesta energia creativa es bloqueja, el Yang s’eleva cap a la part alta del cos provocant migranyes, dolors cervicals o acne.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)