TRACTAMENTS

Acúfens i sordera

Segons la medicina xinesa l’energia del Ronyó es manifesta a l’orella. L’energia del Ronyó és aquella part essencial del nostre sistema energètic, és la font d’on brota tota la resta d’energia.

Acúfen/Sordera per debilitament

Quan som joves, aquesta energia està en el seu apogeu, i a mesura que es van sumant anys, l’energia del ronyó es debilita i anem perdent gradualment certes facultats, entre elles l’audició. Perdre audició amb l’edat és un procès fisiològic que la medicina xinesa vincula amb aquest debilitament de l’energia del ronyó. Però en algunes persones, per culpa d’un excés de treball, estrès o altres factors, l’energia del ronyó es debilita amb més rapidesa del normal. Aquest fet pot provocar que l’energia del ronyó no arribi a l’oïda i apareixin símptomes com els acúfens o la sordera. En aquest cas els símptomes solen ser bilaterals, i milloren a l’exercir pressió amb els dits sobre les orelles.

El tractament en casos de debilitament de l’energia del ronyó consisteix a tonificar el MingMen, el centre energètic més important del cos que es regula a través del Ronyó. També es recomanen certs canvis en l’estil de vida que afavoreixin al cultiu d’aquesta energia tan important pel nostre sistema energètic.

L’energia mecànica es transmet a la còclea, on es converteix en energia elèctrica que viatja a través del nervi auditiu. Una afectació d’aquest nervi pot ser el causant de l’acúfen.

Acufen/Sordera per plenitud

Si els acúfens o la sordera és unilateral, i la persona no mostra símptomes de debilitament de l’energia del ronyó, la medicina xinesa considera que és degut a un ascens de Yang que altera el funcionament del sistema auditiu. El Fetge en la medicina xinesa és l’òrgan encarregat de regular el moviment energètic del cos i, en desequilibri, té una tendència a disparar l’energia cap a la part alta del cos. En aquest darrer cas, la persona tindrà acufen unilateral i/o sordera que empitjorarà al pressionar l’orella amb els dits.

Al tractar-se d’un quadre de plenitud, els acúfens solen empitjorar en situacions de tensió i estrès, o en llocs amb molt soroll ambiental. També és probable que empitjori a l’estar tranquil i relaxat a casa, pel fet que el cos allibera l’energia sobrant quan estem relaxats. Si és així, la persona notarà que abans d’agafar el son té una pujada de to de l’acufen, indicatiu de què el cos està alliberant l’energia sobrant.

A través de l’acupuntura s’insereixen agulles en diferents parts del cos per alliberar aquest excedent d’energia que després es manifesta en forma d’acufen i sordera. Es treballen sobretot els meridians de fetge i vesícula biliar. Aquests meridians es poden veure afectats sobretot en situacions d’estrès, conflictes emocionals, discussions, o situacions de pressió emocional mantinguda. Per tal que la teràpia sigui efectiva és important identificar quins són aquests estímuls que alteren el fetge i la vesícula biliar per impedir que el sistema auditiu es torni a carregar.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)