TRACTAMENTS

Artritis reumatoide
L’artritis reumatoide consisteix en una inflamació de les articulacions que acaba produint deformacions i pèrdua del moviment. Tot i que es desconeixen les causes exactes d’aquesta malaltia, es considera de caràcter autoimmune i es tracta amb corticoides degut a les seves propietats antiinflamatòries i immunosupressores.

La medicina xinesa durant segles ha tractat les patologies d’origen reumàtic. Aquestes eren englobades sota el concepte de síndrome Bi o quadres d’Obstrucció Dolorosa.

L’artritis gotosa és un tipus d’artritis produïda per una acumulació de sals d’urat (àcid úric) en el cos, sobretot a l’articulació del dit gros del peu. Aquest tipus d’artritis respon molt bé al tractament amb acupuntura.

Depenent dels signes i símptomes en què es manifesta l’artritis reumatoide, es diagnostica sota els patrons descrits en la teoria dels síndromes Bi. Per exemple, si el dolor empitjora en climes humits i freds, amb edema articular i pell blanquinosa, es considera una obstrucció produïda per una acumulació d’Humitat. En aquest cas el tractament consisteix en drenar aquesta Humitat que es condensa en les articulacions, inserint agulles en punts específics per aquest quadre de síndrome Bi.

L’acupuntura pot alleujar el dolor i els símptomes funcionals que acompanyen l’artritis reumatoide, com són la inflamació i la rigidesa articular. El que no pot millorar són les deformitats òssies un cop han aparegut, tot i que es pot evitar la seva aparició si es tracta en el moment oportú.

El genoll és una articulació on l’artritis reumatoide sol atacar.

En casos d’artritis reumatoide aguda, amb signes de calor i envermelliment local, l’acupuntura permet una millora molt ràpida de la inflamació, amb un descens ràpid del dolor des de la primera sessió. Els pacients amb artritis reumatoidea crònica el tractament pot ser més llarg, ja que segons la medicina xinesa s’ha de tonificar primer el sistema immunològic i el sistema energètic del ronyó, responsable del metabolisme dels ossos.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)