TRACTAMENTS

Ciàtica
La ciàtica és una neuràlgia causada per una irritació al nervi ciàtic. Aquest nervi és el més llarg del cos, es pot veure afectat per diferents condicions.

El típic dolor de la ciàtica afecta la part baixa de la lumbar i irradia cap a la cama i el peu. Entre les diferents condicions que poden causar els símptomes de ciàtica destaquen l’hèrnia discal, la síndrome del piramidal, l’estenosi espinal o l’embaràs. Depenent de quina sigui la causa que provoca el dolor ciàtic, el tractament amb acupuntura consisteix a calmar el dolor i baixar la inflamació.

Si la compressió del nervi és causada per la contractura del múscul piramidal (síndrome del piramidal), s’afegeixen agulles per descontracturar aquest múscul, a través de la tècnica dels punts gatell. En aquest cas concret, amb una o dues sessions el dolor desapareix i el pacient amb una setmana ja pot tornar a fer vida normal.

Quan la causa de la ciàtica és una compressió per una hèrnia o protrusió discal, el tractament amb acupuntura consisteix a desinflamar l’àrea afectada (normalment L4-L5 o L5-S1) i activar la circulació de la cama afectada. El tractament en aquest cas es pot complementar amb electroacupuntura, que consisteix en l’aplicació de corrent a les agulles d’acupuntura. Amb quatre o cinc sessions d’acupuntura ja s’han de notar millores considerables.

El meridià de bufeta baixa per darrere de la cama, seguint el recorregut del nervi ciàtic.

Els meridians típicament afectats per ciàtica són el de Bufeta i el de Vesícula Biliar. El primer baixa per darrere de la cama, seguint el recorregut del nervi ciàtic (veure imatge), i el de vesícula biliar recorre el lateral de la cama fins al quart dit del peu. Segons la medicina xinesa el dolor ciàtic és causat per un estancament energètic en aquests dos meridians, a causa d’un sobreesforç o a un debilitament de l’energia del ronyó. Si el dolor baixa pel lateral de la cama, seguint el meridià de vesícula biliar, també pot ser degut a un estancament de l’energia del fetge-vesícula biliar a causa d’estrès o preocupacions.

En el cas de ciàtica durant l’embaràs recomanem la tècnica del shiatsu.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)