TRACTAMENTS

Conjuntivitis

La conjuntivitis és una inflamació de la conjuntiva, una capa de teixit transparent que recobreix l’esclerosa de l’ull. Aquesta inflamació pot ser provocada per virus o bacteris, agents irritants, sequedat ocular, o al·lèrgies. Els símptomes poden ser molt variats, des de visió borrosa, envermelliment dels ulls, picor, dolor i sensibilitat… i generalment duren entre 4 i 5 dies. En certs casos, però, els símptomes es poden arribar a cronificar. En aquests casos, quan la conjuntivitis dura més de dues setmanes, és quan podem intervenir amb acupuntura per facilitat la recuperació de la conjuntiva i alleujar els símptomes tan molestos.

La conjuntiva és una membrana mucosa i transparent que entapissa la part posterior de la parpella i l’escleròtica.

La medicina xinesa relaciona els ulls amb l’element fusta i l’òrgan Fetge. El Fetge, segons aquest sistema mèdic, és un òrgan que reserva la sang i nodreix els ulls. Si la sang del Fetge es debilita, deixarà d’arribar prou sang als ulls i podran aparèixer símptomes com picor ocular o la sequedat. La falta de flux sanguini als ulls pot provocar un quadre de conjuntivitis amb molta sequedat i sensació de sorra als ulls. El tractament en aquests casos consisteix en tonificar la sang del Fetge i estimular el flux sanguini i energètic als ulls.

Si la conjuntivitis s’acompanya de migranya o mal de cap, inflamació i edema ocular, supuració, o llagrimeig constant, aleshores es considera que és degut a un ascens de l’energia Yang del Fetge. Aquest òrgan ha enviat un excés d’energia a l’ull que ha acabat provocant una inflamació de la conjuntiva. Al principi la persona notarà molta inflamació i llagrimeig constant, envermelliment accentuat, i dificultat per obrir l’ull afectat. Al pas dels dies l’edema pot anar disminuint, i podem aparèixer altres molèsties com dolor ocular, migranya, marejos, fotofòbia, i sensació de sequedat ocular més marcada que al principi de la inflamació.

En aquest darrer cas el tractament amb acupuntura consisteix en dispersar l’energia del Fetge i desinflamar el teixit ocular. En molts casos la millora és molt ràpida, permetent la recuperació de la conjuntiva i la millora de la capacitat visual. S’estimulen punts d’acupuntura dels braços i cames que tenen una influència directa sobre el Fetge i la vista. Les agulles es deixen actuant uns 25 minuts.

Conjuntivitis viral on s’aprecia l’edema del teixit que envolta l’escleròtica i la vermellor.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)