TRACTAMENTS

Depressió

La depressió es considera una malaltia mental que afecta l’estat d’ànim de la persona i es relaciona amb un conjunt de símptomes variats com són la tristesa, l’ansietat, la sensació de mal estar, apatia o irritabilitat.

El principal tractament mèdic consisteix en l’administració d’antidepressius, la majoria d’ells inhibidors de la recaptació de la serotonina, ja que aquesta hormona sembla tenir un paper destacat en el desenvolupament de trastorns depressius. La serotonina actua sobre el sistema nerviós central regulant la gana a través de la sacietat, equilibra el desig sexual i modula moltes funcions perceptives i cognitives. També controla una part de la motilitat intestinal i el to vascular.

Els pacients amb depressió mostren un disminució del nombre de receptors en la neurona postsinàptica, i una menor quantitat de serotonina a l’espai sinàptic.

El tractament d’acupuntura és perfectament complementari al tractament farmacològic i pot començar-se en qualsevol moment que la persona ho decideixi.

La medicina xinesa considera la depressió com una alteració de l’equilibri energètic del cos que acaba afectant el Shen, o el que nosaltres anomenaríem com “la consciencia”. Estimulant punts específics per a reequilibrar el Shen, l’acupuntura pot millorar notablement els símptomes derivats de la depressió i ajudar a la persona afectada a recuperar la seva estabilitat emocional.

Molts pacients afectats de depressió noten que amb l’acupuntura poden controlar millor l’ansietat i les manifestacions físiques d’aquesta malaltia com el cansament, la irritabilitat, l’opressió toràcica, l’insomni, les alteracions digestives, les ganes compulsives de menjar, les cefalees i el dolor cervical.

Depenent del quadre que presenti la persona, les millores poden ser molt ràpides, experimentant grans canvis en l’estat d’ànim des de la primera sessió.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)