TRACTAMENTS

Dolor cervical
El dolor i la rigidesa de les cervicals és un problema molt usual a la consulta de qualsevol acupuntor. El dolor cervical pot tenir vàries causes, tant traumàtiques com tensionals. Mantenir el cap en una posició incòmoda pot causar una esgotament de la musculatura cervical, bloquejar la circulació energètica en els teixits adjacents i provocar bloquejos en les articulacions. És una queixa molt comuna dels treballadors que passen moltes hores davant de la pantalla de l’ordinador.

El dolor d’origen traumàtic també és freqüent, com per exemple les fuetades cervicals a conseqüència d’accidents de cotxe. La fuetada cervical provoca un espasme permanent en els músculs cervicals i que limita el moviment de l’articulació. En aquests casos l’acupuntura ofereix una ràpida millora, activant la circulació en els meridians principals i eliminant el dolor.

Zones més comunes d’afectació del dolor cervical.

La tensió i l’estrès són sens dubte un agreujant del dolor cervical i la rigidesa cervical. Estar sotmès a un estrès constant fa que el sistema nerviós simpàtic es torni més sensible, en un estat d’alerta permanent, i que l’energia Yang pugi a la part superior del cos. Mantenir aquesta tensió permanent pot causar un espasme muscular en la zona cervical que provoca un estancament de la circulació energètica en aquesta zona del cos. En general de dos a cinc tractaments en un període curt de temps (2-4 setmanes) són suficients per obtenir resultats substancials.

El tractament consisteix a col·locar agulles en la zona de les cervicals per alliberar l’espasme muscular, i també en estimular punts situats en mans i peus que tenen un efecte més general, sobretot per baixar aquest excés de Yang en la part alta del cos.

Un meridià que sol estar molt afectat és el de Vesícula Biliar, que recorre la part superior del trapezi i puja cap al cap comprenent tot el lateral del crani. Segons la medicina xinesa, un trastorn digestiu o una mala alimentació, amb excés de làctics i grasses, pot obstruir la vesícula biliar i bloquejar el seu meridià principal, provocant cervicàlgies o cefalees. La vesícula biliar també té molta relació amb emocions reprimides, sobretot les que fan referència a la ràbia o a la frustració. Quan la persona no expressa la seva voluntat, es pot sentir frustrada o incompresa, sentiments que poden bloquejar el meridià principal de vesícula biliar i donar símptomes a nivell de cervicals.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)