TRACTAMENTS

Dolor del genoll
El genoll és una articulació que ens dóna estabilitat i permet el moviment. Consta d’una càpsula articular amb líquid sinovial al seu interior, un menisc intern i un d’extern, i elements de reforç com els lligaments laterals o els lligaments encreuats.

El genoll és una articulació complexa, i pot veure’s afectat per diverses patologies que causen dolor. Algunes de les més usuals són la tendinitis del tendó de la ròtula, la bursitis, la distensió de lligaments, lesions del menisc o la degeneració del cartílag articular. En molts casos el dolor del genoll no té un origen clar, essent el dolor l’únic símptoma que es manifesta.

Els assajos realitzats per la GERAC, German Federal Joint Committee, va dictaminar a l’abril de 2006 que els costos de tractament d’acupuntura per al dolor crònic d’esquena i l’osteoartritis de genoll estarien coberts per les asseguradores de salut pública a Alemanya.

La medicina xinesa tracta el dolor del genoll segons quin siguin els símptomes que l’acompanyen. Si a més de dolor s’observen signes d’inflamació (calor i envermelliment), s’insereixen agulles en punts que tenen un efecte antiinflamatori. Si pel contrari el genoll es mostra més aviat fred a la palpació, es col·loquen punts per activar la circulació sanguínia a la zona. D’acord amb un diagnòstic personalitzat es marca una línia de tractament i, a més del tractament amb acupuntura, també es poden recomanar alguns canvis en la dieta o l’estil de vida per a facilitar la curació.

En la pràctica clínica hem trobat molts casos de pacients amb dolor al genoll que l’única causa del dolor era una contractura d’algun dels músculs que actuen sobre l’articulació del genoll. En aquest cas el tractament és molt ràpid, ja que un cop es descontractura la musculatura afectada, el dolor desapareix a les 24 hores del tractament.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)