TRACTAMENTS

Èczema

Hi ha diferents tipus d’èczema. El tipus més comú és l’èczema atòpic. En aquest cas hi ha inflamació de la pell i una irritació que provoca els diferents símptomes, com són la sequedat, la picor i els símptomes d’infecció local. La paraula “atòpic” fa referència a la tendència d’aquests pacients a tenir reaccions al·lèrgiques, com ara l’asma o la rinitis, tot i que l’èczema atòpic no és simplement una condició al·lèrgica.

Altres èczemes s’acompanyen d’una forta descamació de la pell. L’epidermis és la capa més externa de la pell. La part inferior de l’epidermis és on neixen les cèl·lules que componen aquesta fina capa. Al llarg d’uns 30 dies aquestes cèl·lules van ascendint fins a la superfície, on estant en contacte directe amb el medi extern. En certs tipus d’èczema, a causa de la inflamació, les cèl·lules de la capa inferior de l’epidermis es reprodueixen molt més ràpidament del normal, provocant una descamació desmesurada que, a la vegada, provoca més picor i irritació.

L’èczema és una malaltia de la pell on apareixen taques vermelles i altres símptomes com són la picor o la descamació.

La medicina xinesa considera aquest problema dermatològic com una calor tòxica que s’exterioritza a través de la pell. Depenent del tipus d’èczema, a part dels punts locals per desinflamar l’àrea afectada, també es tracta la causa primària. Si la calor tòxica té relació amb el sistema digestiu, com sol passar en casos on l’èczema empitjora amb el consum d’aliments molt calòrics o picants, s’estimulen punts del meridià d’estómac i d’intestí gros. Si en canvi l’èczema empitjora amb un context d’estrès, aleshores es treballa més el meridià del cor o altres meridians que tenen un efecte més marcat sobre el sistema nerviós.

Segons la medicina xinesa, si s’elimina la causa subjacent de l’èczema, que en molts casos és una calor tòxica, el cos retorna al seu estat de salut i la pell recupera el seu aspecte normal. Els punts d’acupuntura que tenen més relació amb l’èczema són el 10B, 6B, 5P, 11IG, 40V, 4IG, 14DM. Tots aquests són punts que alliberen la calor de la sang, com per exemple en casos de febrícula, i ajuden per tant a eliminar la calor en la pell. En casos greus d’èczema es donen també unes indicacions dietètiques per a accelerar els efectes de l’acupuntura.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)