TRACTAMENTS

Fascitis plantar

La fascitis plantar és probablement la principal causa de dolor del taló. Qualsevol exercici que comprometi la fàscia plantar pot ser el causant d’aquesta lesió.

La fàscia plantar és una banda de teixit lligamentós que connecta l’ós del taló amb la base dels dits del peu, i és el lligament responsable de mantenir l’arc del peu. Un excés de tensió en aquest lligament pot provocar micro-ruptures del teixit, inflamació i dolor, sobretot en el punt d’inserció en el taló.

Individus amb una excessiva pronació del peu, persones amb sobrepès, dones amb sabates de taló, o persones amb una tensió excessiva dels bessons, poden estar més predisposats a desarrollar una fascitis plantar. Tot i que moltes vegades no hi ha una aparent causa d’inflamació, sobretot en pacients d’edat avançada. Sovint es creu que la fascitis plantar és causada per un creixement ossi del calcani (esperó calcani), tot i que no tothom que té aquest esperó desenvolupa una fascitis plantar.

En el punt d’inserció de la fàscia és on sol aparèixer el dolor i la inflamació. 

 

La fascitis plantar és probablement la principal causa de dolor del taló.

Segons la medicina xinesa la fascitis plantar és deguda a un estancament del Qi que provoca dolor i una falta d’irrigació del teixit lesionat. L’objectiu del tractament d’acupuntura és desinflamar la zona afectada i activar el reg sanguini a la fàscia plantar.

En casos on la musculatura dels bessons està molt contracturada, se solen col·locar agulles al gastrocnemi i al soli per alliberar la tensió que pot recaure sobre la fàscia. El soli és un múscul situat sota el gastrocnemi i quan està molt contracturat sol donar un quadre de dolor que es pot confondre per una fascitis plantar.

Si l’edema i la inflamació són molt contundents, la teràpia amb agulles es pot combinar amb ventoses o electroacupuntura. L’electroacupuntura consisteix en l’estimulació elèctrica dels punts d’acupuntura. És molt efectiva en casos de fascitis plantar crònics, ja que a freqüències baixes l’electroacupuntura pot estimular l’alliberació d’endorfines i la vasodilatació.

En l’àmbit energètic la fascitis plantar està relacionada amb el meridià de ronyó, un meridià que circula per la part postero-interna del peu i ressegueix el trajecte de la fàscia plantar. Punts del meridià de ronyó, com el 9R, el 3R o el 2R són els més indicats per tractar aquesta patologia.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)