TRACTAMENTS

Herpes zòster

La neuràlgia post herpètica és una complicació que es produeix després d’una infecció d’herpes zòster. Els primers símptomes de l’herpes zòster són unes lesions vesiculars que apareixen a la pell i que s’acompanyen de dolor seguint la distribució del dermatoma afectat. Aquestes lesions a la pell solen desaparèixer al cap d’unes poques setmanes.

El dolor causat per la neuràlgia post herpètica és secundari a la lesió dels nervis perifèrics. Després de la lesió els nervis perifèrics afectats descarreguen impulsos de forma espontània i s’acompanyen de respostes exagerades als estímuls, entre ells els estímuls de calor.

Les lesions vesiculars que apareixen a la pell.

L’acupuntura té la capacitat d’estimular i regular el sistema nerviós, i és una eina molt útil per combatre la neuràlgia secundària a una infecció d’herpes zòster.

La medicina xinesa considera l’herpes zòster com un atac de calor tòxic que envaeix la pell obstruint el moviment energètic de la part del cos afectada. En molts casos, un cop aquest calor tòxic surt a través de la pell en forma d’ampolles, els símptomes van desapareixent progressivament. Si l’herpes lesiona els nervis perifèrics, és possible que la recuperació s’allargui i sigui necessari tractar amb acupuntura per a reactivar el moviment energètic del cos i permetre la recuperació del nervi sensitiu afectat.

El tractament amb acupuntura de la neuràlgia post herpètica es pot complementar amb altres tècniques que formen part de la medicina xinesa, com les ventoses, la moxibustió, o l’aplicació de pegats d’herbes a la pell.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)