TRACTAMENTS

Insomni
Dormir bé i despertar-se descansat al matí és senyal de bona salut. La dificultat per dormir pot ser un senyal de desequilibri subjacent.

Insomni és la incapacitat o dificultat per agafar el son, despertar-se durant la nit, un son inquiet, despertar-se en les primeres hores del matí amb la impossibilitat de tornar a dormir, o somiar excessivament.

Els trastorns crònics del son poden afectar al nivell energètic i l’estat d’ànim així com a la salut en general. Poden haver-hi episodis de problemes de son de forma natural de tant en tant, però quan l’estat continua durant un període de temps més llarg pot arribar a ser patològic.

Un metge xinès antic, Zhang Jing-Yue, va dir: “El somni és Yin i governat per l’esperit. Si l’esperit està tranquil hi haurà son. Si l’esperit no està en calma no hi haurà son”.

La teoria de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX) es basa en el “Yin i Yang”. Bàsicament, el Yin s’associa amb la nit, la quietud i el dormir, mentre que el Yang s’associa amb el dia, l’activitat i les hores de vigília. L’esperit, o “Shen” en xinès, esta connectat amb el cor. Quan l’esperit està amb l’energia Yang hiperactiva o el Ying és deficient costa descansar.

La Medicina Tradicional Xinesa (MTX) considera que l’insomni és un símptoma i no una malaltia i descriu una sèrie de diferents patrons d’insomni. Un diagnòstic correcte en la Medicina Tradicional Xinesa és la clau per tractar amb èxit l’insomni. Segons la MTX, un son de bona qualitat es: descans físic per al cos, i quietud mental/emocional. Si qualsevol d’aquestes dues parts s’altera, la qualitat del son es veurà afectada.

L’insomni pot ser causat per una sèrie de factors, entre ells la tensió física, l’estrès mental i emocional o una dieta inadequada. Tots aquests factors han de ser examinats i ajustats per recuperar un estat d’equilibri, el qual serà diferent per a cada persona.

La melatonina es una hormona que s’activa amb condicions de poca llum ambiental. Aquesta hormona ajuda a regular el cicle son/vigília i posa el cos en mode de son.

El Shiatsu i l’Acupuntura són especialment eficaços en el tractament de l’insomni.
La pressió profunda i calmant del Shiatsu porta el cos en un estat de profunda relaxació i re-equillibra el sistema. Estiraments lents i suaus redueixen la tensió en el cos, i ajuden al flux lliure de l’energia.
L’acupuntura estimula certs punts del cos amb agulles per ajudar a recuperar un son saludable, profund i refrescant.

Quants tractaments calen?

La freqüència i el nombre de tractaments són diferents per a cada persona.
Algunes persones experimenten una millora important després del primer tractament. Per a les condicions cròniques, es recomana un tractament durant diversos mesos, a partir d’un tractament per setmana al principi. Per problemes puntuals, generalment un menor nombre de visites són necessàries.

És d’absoluta importància comprovar hàbits quan es tracta de problemes de son.

 • L’exercici regular serveix per baixar el nivell d’estrés i per a regular el flux de sang per tot el cos. Però no fer exercici massa tard en el dia ja que pot ser massa estimulant per al sistema.
 • Evitar menjars pesats per sopar i intentar no fer-ho massa tard. Un estómac ple, en general, no permet dormir bé.
 • Mantenir un ritme sa d’aixecar-se i anar a dormir. Anar al llit una o dues hores abans de la mitjanit pot influir positivament el descans.
 • Evitar els estimulants com el cafè, la nicotina, les drogues i l’alcohol. L’alcohol podria semblar de tenir un efecte relaxant, però energeticament està “escalfant el sistema”, i qualsevol “calor” pot agitar els òrgans i contribuir al desequilibri.
 • Relaxar-se conscientment. prendre un bany calent, meditar, escoltar música relaxant
 • Un bany de peus amb aigua calenta es una eina meravellosa per relaxar el sistema al final del dia. anar a dormir amb els peus freds significa un desequilibri energètic que pot influir al son.
 • Evitar l’excés d’estimulació visual i mental als vespres/nits com la televisió i l’ordinador. Mantenir l’entorn de son el més fosc possible, i no tenir la televisió a l’habitació.
  La melatonina es una hormona que s’activa amb condicions de poca llum ambiental. Aquesta hormona ajuda a regular el cicle son/vigília i posa el cos en mode de son.
 • Intentar no arribar a ser obsessiu o frustrar-se si no es pot agafar el son. Fer una activitat suau i calmant i tornar a intentar-ho quan senti mes son.
 • No anar al llit enfadat o preocupat, intentar solucionar qüestions abans d’anar al llit, que els teus últims pensaments del dia siguin feliços i positius, escriure un diari és una eina senzilla i eficaç.
 • “La llet calenta” : el remei natural de l’àvia abans d’anar a dormir. La llet d’ametlles és una excel·lent font de calci, ajuda al cervell a produir la melatonina i en aquest cas més adequada que la de vaca. A més, la llet calenta pot provocar records agradables i relaxants de la mare per ajudar a agafar el son .

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)