TRACTAMENTS

Migranya i mal de cap

L’acupuntura és una tècnica molt efectiva per a combatre la migranya i el mal de cap. El tractament consisteix a col·locar agulles en diferents punts estratègics del cos. Aquests punts se seleccionen segons un diagnòstic personalitzat.

És important distingir la migranya d’altres tipus de cefalees o mals de cap, com la cefalea tensional, la cefalea en brots, o el mal de cap secundari a una altra patologia com pot ser la grip o un tumor cerebral.

La migranya clàssica es caracteritza perquè el dolor sol ser precedit d’una “aura”, que poden consistir en distorsions visuals o sensacions de formigueig al llavi, llengua o la meitat de la cara. El dolor pot ser molt intens, afectant la meitat dreta o esquerra del cap. També se sol acompanyar de fotofòbia (excessiva sensibilitat a la llum), nàusees o vòmits, i empitjora amb l’activitat física. La persona afectada sol retirar-se a una habitació fosca per estar tranquil·la a l’espera que desapareguin els símptomes.

En la migranya el dolor és només a un costat del cap, a diferencia dels altres tipus de mal de cap.

En molts pacients la migranya s’activa el cap de setmana o quan es relaxen. Aquest fet és degut a que durant les èpoques d’estrès el sistema nerviós involuntari activa la branca simpàtica. Aquesta branca prepara el cos per les respostes de “lluita o fugida”, i s’activa sobretot en moments de gran tensió o estrès. Quan el sistema nerviós autònom o involuntari detecta que aquest estrès ja va de baixa, comença a activar la branca parasimpàtica, encarregada de regular les funcions de reparació del teixit, la inflamació, la vasodilatació, la digestió i el descans. En pujar la inflamació es produeix un petit edema cerebral que pot comprimir diferents estructures cerebrals, fet que causa la “aura” o trastorns visuals, i l’augment de pressió intracranial degut la vasodilatació de les arteries comprimeix els terminals nerviosos de la duramàter causant el típic dolor de migranya.

Un augment de la tensió muscular en les cervicals i el crani pot ser una causa de migranyes i cefalees recurrents. Per aquest motiu reduir la tensió en aquestes àrees és imprescindible per prevenir més atacs de migranya. Inserint agulles en punts d’acupuntura localitzats en els principals músculs involucrats en la migranya, com són el trapezi o el temporal, aconseguim augmentar el reg sanguini del teixit muscular i prevenir l’aparició de nous atacs de migranya.

Per prevenir nous atacs de migranya o cefalea també és recomanable seguir un estil de vida que integri alguna d’aquestes pautes:

  • No prendre estimulants, com la cafeïna
  • Evitar l’alcohol i altres substàncies que promoguin la vasodilatació
  • Dormir entre 7 i 8 hores diàries
  • També és recomanable descansar 20 minuts després de dinar
  • Eliminar els aliments que poden disparar la migranya com són els làctics, la xocolata, el gluten o el menjar picant

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)