TRACTAMENTS

Nàusees i vòmits de l’embaràs
Les nàusees de l’embaràs sovint es considera un “trastorn menor”, però per a moltes dones pot ser una aflicció molt molesta. Les nàusees poden aparèixer en qualsevol moment del dia o de la nit, i poden anar acompanyades amb vòmits.

Les nàusees de l’embaràs segons la Medicina Tradicional Xinesa són un reflux d’energia (Qi) del meridià d’estómac. El moviment natural de l’energia de l’estómac es va cap avall, no cap amunt. Mitjançant l’ús de les tècniques d’acupressió correctes, es pot a restaurar la correcta direcció del flux d’energia i millorar els símptomes de manera significativa.

L’aplicació d’acupressió a certs punts funciona especialment bé per a les nàusees. Durant una visita de Shiatsu aprens la localització exacta d’aquests punts, de manera que a casa puguis seguir estimulant aquests punts quan ho consideris necessari. Si els teus símptomes són més severs, l’acupuntura pot ser una eina molt eficaç. En l’acupuntura, la inserció d’agulles fines en punts del cos s’utilitzen per regular el flux energètic alleujant així les nàusees i els vòmits.

Sabies que hi ha punts de pressió en el teu cos que poden alleujar les nàusees matinals?

 

Aquests punts es troben en canals d’energia que, des del punt de vista de la medicina tradicional xinesa, conformen l’anatomia energètica del teu cos.

Alguns consells útils per les nàusees i vòmits de l’embaràs

  • Àpats petits i regulars, per ajudar a mantenir els nivells de sucre en la sang estable. Això significa fer un mos almenys cada 1 ½ a 2 hores. Es poden picar alguna fruita, una galeta o fruita seca (ametlles van molt bé), una mica de pa.
  • Si notes molta flegma a la gola, o un munt de saliva, evita els productes lactis, especialment la llet i el formatge, i també els dolços.
  • Si tens sensació de fred i cansament, prova de menjar més sopes i beure begudes calentes.
  • Si tens dificultats per beure líquids, comença bevent petites quantitats amb freqüència en lloc de tractar de beure una tassa ben plena. Per a moltes dones fins i tot l’aigua els pot resultar difícil de beure; en aquest cas, les sopes poden ser útils, especialment la sopa de patata. La patata és un aliment molt alcalí que neutralitza l’acidesa de l’estómac.
  • Infusions de gingebre o el te de menta poden ser molt útils per alleujar la sensació de nàusea.
  • Per a algunes dones, una beguda carbonatada també pot ajudar a calmar les nàusees.
  • Aigua mineral amb suc de llimona acabat d’esprémer.
  • Sopa de miso o sopa de patata
  • Infusions de pruna umeboshi (la meitat d’una culleradeta de pasta umeboshi en una tassa d’aigua bullent) o la meitat o una pruna umeboshi.

Moltes dones es poden sentir culpables de no ser capaces de tolerar els aliments saludables que els agradaria estar consumint pel seu bebè. De fet, al principi de l’embaràs el nadó té les seves pròpies fonts de nutrició. La gana de la mare per aliments més saludables millorarà a mesura que arribi al segon trimestre, quan el nadó requereixi més nutrients de la seva mare.

Punt de pressió per a les nàusees durant l’embaràs

6 Pericardi
És un punt del meridià de pericardi. Aquest punt es localitza tres dits per sobre del plec transversal del canell (veure imatge). Es troba just entre els dos tendons més prominents de la zona. Premeu fermament sobre el punt durant diversos minuts. Si ho consideres oportú, pots continuar aplicant pressió a mesura que reapareixen els símptomes de nàusea, mantenint la pressió fins a notar una sensació d’alleujament.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)