TRACTAMENTS

Neuràlgia del trigemin
La neuràlgia del trigemin és una de les neuràlgies més doloroses i més freqüents. És causada per una afectació del nervi trigemin, un dels 12 pars cranials. Els 12 parells de nervis cranials són un conjunt de nervis perifèrics que connecten directament amb l’encèfal, en lloc de fer-ho a través de la medul·la espinal.

El nervi del trigemin consta de tres ramificacions principals: el nervi oftàlmic, maxil·lar i el mandibular. És un nervi principalment sensitiu, tot i que també té fibres motores que controlen els músculs de la masticació. Els principals símptomes són tics, hipersensibilitat i atacs de dolor intens i paroxístic, majoritàriament unilateral, i que pot afectar a qualsevol zona innervada per aquest nervi. Moltes vegades els símptomes de dolor provocats per aquesta neuràlgia es confonen amb el dolor provocat per un problema dental.

En la neuràlgia del trigemin poden estar afectades una o més divisions del nervi.

El dolor pot arribar a ser intolerable, i sol empitjorar davant estímuls com el vent, el tacte o la pressió, l’exercici físic, o la tensió emocional. El tractament mèdic consisteix en l’administració de carbamazepina, un anti-convulsionant. Si amb aquesta medicació no millora, es pot arribar a operar per intentar alliberar el nervi comprimit per algun vas sanguini.

Tot i que la causa d’aquesta neuràlgia encara és bastant desconeguda, el seu tractament amb acupuntura és molt ràpid i eficaç. Segons la medicina xinesa el dolor és conseqüència d’una obstrucció d’energia. Si aquesta energia (anomenada Qi) no pot fluir lliurement, s’estanca i causa el senyal del dolor.

En la neuràlgia del trigemin el meridià més afectat és el de l’estómac, que forma part del sistema energètic Yangming.

En la neuràlgia del trigemin el meridià més afectat és el de l’estómac, que forma part del sistema energètic Yangming. A través de la punció de diferents punts d’aquest meridià es pot desbloquejar aquesta energia per així desactivar el senyal de dolor. Les agulles es deixen entre 20 i 30 minuts, col·locades en diferents punts de mans i peus. Si la sel·lecció de punts ha estat correcta, amb tres o quatre sessions setmanals ja s’haurien de notar millores considerables.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)