TRACTAMENTS

Paràlisi facial o de Bell

La paràlisi facial fa referència a una afectació del nervi facial que produeix una incapacitat per controlar els músculs facials del costat del nervi afectat. La paràlisi facial pot ser deguda a diferents patologies, com poden ser tumors o infarts cerebrals. Quan es desconeix la causa d’aquesta paràlisi, s’anomena paràlisi de Bell, en honor a Sir Charles Bell, un cirurgià escocès que fou el primer a descriure aquesta afectació.

El nervi facial transcorre a través d’un petit túnel ossi situat darrere l’oïda. En certs casos aquesta regió pot inflamar-se comprimint el nervi i provocant els símptomes de paràlisi. Com que el nervi no està afectat, a mesura que baixa la inflamació el nervi torna a enviar els senyals elèctrics i els músculs recuperen les seves funcions.

El nervi facial, un dels nervis cranials, passa a través d’un canal ossi estret, l’aqüeducte de Fal·lopi, situat sota l’orella. En aquest canal és on sol comprimir-se.

Els símptomes més comuns inclouen paràlisi dels músculs de la cara del costat afectat, caiguda de la parpella i incapacitat de tancar l’ull, llagrimeig, dolor mandibular o darrere l’orella, mal de cap, alteració del gust, etc.

L’acupuntura és sens dubte la millor teràpia per a recuperar ràpidament les funcions del nervi facial. L’efecte antiinflamatori de les agulles permet descomprimir el nervi de forma segura i sense efectes secundaris, i l’efecte estimulant de les agulles fa que la musculatura recuperi la seva mobilitat pocs dies.

A la imatge de l’esquerra s’observen els principals efectes de la paràlisi de Bell.

A la nostra consulta hem tractat molts casos de paràlisi de Bell. La majoria es recuperen en menys de tres setmanes, realitzant entre 1 o 2 tractaments a la setmana. Com més aviat es comenci el tractament més efectiva serà la teràpia. En casos on la paràlisi s’ha cronificat caldran moltes més sessions per arribar al mateix resultat. Recomanem doncs iniciar el tractament d’acupuntura entre la primera i la segona setmana després d’haver-se presentat els símptomes.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)