TRACTAMENTS

Shiatsu per a l’estrès i l’ansietat
El nostre sistema nerviós autònom consta de dues parts: el sistema nerviós simpàtic i el parasimpàtic. El simpàtic regula les respostes de «lluita, fuga i congelació» del cos, que és el mode en què ens trobem quan estem sota pressió o estrès, la resposta durant la percepció del perill que ens manté en un estat d’alerta. En aquest estat d’alerta la freqüència cardíaca augmenta, els músculs es contrauen, la respiració es torna més ràpida i més superficial, les funcions digestives disminueixen, la producció de saliva es redueix, s’aboca més adrenalina a la sang, la producció urinària disminueix, etc. Tot de mecanismes que ens permeten escapar d’un perill real.

El parasimpàtic, en canvi, és el sistema nerviós que controla la resposta del cos en repòs, la funció de «descansar i digerir».
En aquesta modalitat, la freqüència cardíaca disminueix, els músculs es relaxen, la respiració es torna més profunda, les funcions digestives augmenten, així com la producció saliva i l’orina.

Aquests dos sistemes estan dissenyats per fluctuar entre ells diverses vegades al dia. Durant les hores diürnes predomina el simpàtic, i després dels àpats o durant les hores de son predomina el parasimpàtic.

En l’estrès de la nostra vida diària, existeix una tendència a quedar-se estancat en el mode de «lluita i fugida» del sistema nerviós simpàtic. Aquesta sobreestimulació crònica pot provocar ansietat, tensió muscular, dolors de cap, hipertensió, insomni, depressió, dolor, trastorns gastrointestinals, problemes de fertilitat, etc.

Diagrama amb les diverses funcions de la branca simpàtica del sistema nerviós autònom.

Es pot observar com els ganglis simpàtics estan situats molt a prop de la columna, cosa que permet al cosa entrar en estrés en qüestió de segons.

Per activar el parasimpàtic, en canvi, el cos necessita més temps i l’ajut d’estímuls relaxants com la pressió suau del massatge Shiatsu.

El Shiatsu té un efecte profundament calmant en el nostre sistema nerviós. Amb la seva pressió rítmica, profunda, suau i relaxant, el Shiatsu incita una la resposta parasimpàtica del sistema nerviós autònom, que permet arribar a un estat de profunda relaxació.

En casos d’estrès crònic, una sèrie de sessions de Shiatsu tindrà un efecte profundament beneficiós per a la persona, permetent que pugui entrar en mode de relaxació més ràpid i desestressar-se més fàcilment.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)