TRACTAMENTS

Tendinitis del supraspinós
El supraspinós és un dels quatre músculs que formen el manegot dels rotatoris, i el seu tendó és la causa més freqüent de tendinitis de l’espatlla. El dolor se sol concentrar en la part anterior de l’espatlla, irradiant en direcció al colze fins a la meitat del braç.

En molts casos el dolor empitjora en repòs o durant la nit, ja que la branca del sistema nerviós autònom que regula la inflamació, el parasimpàtic, s’activa durant les hores de descans. La inflamació d’aquest tendó sol ser causada pel fregament provocat per moviments repetitius de l’espatlla, que provoca un pinçament entre el cap de l’húmer i l’arc acromial. És típic d’alguns esports com el volei, el basquet o la natació, i també en persones que realitzen feines repetitives que exigeixen l’elevació del braç per sobre de l’espatlla.

El dolor de la tendinitis del supraspinós es sol concentrar a la part anterior de l’espatlla.

El tractament amb acupuntura consisteix a baixar la inflamació local, descarregar la musculatura afectada i millorar el reg sanguini de l’àrea lesionada. Depenent del grau de la lesió, i sobretot de la constitució i forma atlètica de la persona, es requereixen més o menys sessions. En general esportistes o persones molt actives físicament responen molt més ràpid al tractament, ja que el seu cos és molt més reactiu a la teràpia.

La medicina xinesa considera el dolor provocat per la tendinitis del supraspinós com un bloqueig del sistema energètic de Yangming, sobretot del meridià d’Intestí Gros. A més dels punts locals situats en la zona d’inserció del tendó, també s’estimulen punts distals situats en la mà i el colze. Quan el dolor és molt intens, la medicina xinesa considera que hi ha un estancament de sang, i aleshores el tractament es completa amb l’aplicació de ventoses, que permeten activar la circulació per així poder aportar sang al tendó lesionat.

Recorregut del meridià d’intestí gros, molt involucrat en la tendinitis del supraspinós.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)