TRACTAMENTS

Tendinitis i tendinosis
S’anomena tendinitis a una inflamació del tendó. Els tendons més sovint afectats són els del tendó d’Aquil·les, els tendons del bíceps, el supraspinós, i el tendó dels extensors de la mà.

A causa d’un sobreesforç o a un sobrecàrrega de l’articulació, alguns dels seus tendons poden arribar a lesionar-se. El cos per regenerar aquesta lesió necessita produir una inflamació, que consisteix en una vasodilatació (que augmenta el reg sanguini a la zona), i una acumulació de líquid, proteïnes plasmàtiques i neutròfils. Com a conseqüència d’aquests fenòmens apareixen els principals signes de la inflamació: calor local, envermelliment, dolor i pèrdua de la funció de l’articulació.

El canell és una articulació que es veu sovint afectada per la tendinitis.

La medicina xinesa descriu els signes de la inflamació com una acumulació de Foc que obstrueix el moviment energètic dels meridians afectats. Ja en el nostre llenguatge s’expressa aquesta presència de l’element Foc: del llatí inflammatio: encendre, flama, fer foc. Sel·leccionant punts d’acupuntura que tenen un efecte específic per combatre aquest Foc, s’aconsegueix reduir els principals signes de la inflamació, com el dolor o la vasodilatació. El tractament es pot complementar amb ventoses i l’aplicació de pegats herbals que permeten reactivar el flux energètic de l’àrea a tractar.

Si els símptomes de la inflamació duren més de dos mesos, pot acabar derivant en una tendinosis. En aquest cas es tracta d’una degeneració crònica del tendó sense inflamació. Com que no hi ha els signes clàssics de la inflamació (calor local i envermelliment), el tractament d’aquesta afectació varia molt de la tendinitis.

Un tendó afectat per tendinosis es mostrarà edematós i dolorós a la pressió, però no observarem l’envermelliment que acompanya una tendinitis aguda. Amb acupuntura el tractament de tendinosis és molt diferent, ja que en lloc de dispersar el Foc que bloqueja la circulació energètica, el que es busca és activar la circulació sanguínia de la zona afectada. Segons la medicina xinesa, en la tendinosis no arriba suficient sang al tendó i aquest no pot acabar de regenerar-se. A causa d’aquesta falta de sang al tendó, en el tractament de tendinosis es complementa amb moxibustió, una tècnica mil·lenària que consisteix en l’aplicació de calor local.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)