TRACTAMENTS

Trastorns ginecològics
El benestar de la dona està íntimament lligat als seus cicles menstruals i als canvis hormonals en diferents etapes de la seva vida.

La Medicina Tradicional Xinesa té una llarga història d’èxits en el tractament dels trastorns ginecològics i des de fa temps inclou l’especialitat de salut de la dona.
La MTX utilitza tècniques com l’acupuntura, el massatge/Shiatsu, la moxibustió, la dieta… com a eines efectives.

En què consisteix el tractament?

La primera visita consisteix en un diagnòstic segons la MTX i un tractament personalitzat segons el resultat.
El diagnòstic es basa en la constitució de cada dona, la seva “història menstrual” i la seva història en general.

Per exemple, per tractar el dolor menstrual, es valoren els símptomes com el tipus de dolor, la qualitat/el color de la sang, en alguns casos el sistema digestiu o el sistema nerviós, … i amb aquesta informació es pot realitzar un tractament personalitzat.
No tots els dolors menstruals són iguals, i el tractament per un dolor del baix abdomen amb coàguls i la sang fosca serà diferent que el tractament pel dolor menstrual en la zona dels lumbars/sacre.

L’acupuntura té un efecte sobre l’eix hipotàlem-hipofisari. Aquest efecte permet regular les hormones que actúen sobre el control del procés de l’ovulació.

És important observar-se durant uns cicles i veure quines característiques hi ha per a poder fer un diagnòstic el més correcte possible.
Si la dona ja ha fet el pas cap a la menopausa és útil recordar com eren les menstruacions.

A la primera sessió es fa un planning dels tractaments següents.

 • Per exemple, en el cas de la fertilitat, sempre es tracta d’equilibrar qualsevol alteració de la menstruació.
 • Si segons diagnòstic cal millorar la qualitat dels òvuls i de l’endometri es poden planificar les visites en la fase adequada del cicle menstrual.
 • Per tractar amb èxit un síndrome premenstrual és ideal poder realitzar les visites en la fase premenstrual.
 • Per tractar símptomes de la menopausa, no hi ha cap moviment cíclic i el planning es basa en la constitució de la dona, la seva història i els símptomes.

En tots els casos és molt important i útil seguir unes pautes d’alimentació, exercicis físics i auto-acupressió que expliquem i ensenyem durant les visites.

La medicina xinesa basa el seu tractament en un diagnòstic personalitzat. En el cas dels tractaments ginecològics, també es té molt en compte la fase ovulatòria en què es troba la dona alhora de sel·leccionar el punts a tractar.

Oferim tractaments específics per a:

 • Menstruació: dismenorrea (menstruació dolorosa), menstruació irregular, síndrome premenstrual, amenorrea (absència de menstruació); endometriosi, síndrome dels ovaris poliquístics, mames,…
 • Fertilitat: la infertilitat inexplicada (estrés, emocions), tots els síndromes menstruals que poden influir en la fertilitat, FSH elevada, fallada ovàrica prematura (FOP) i l’edat materna avançada, l’endometriosi i fibromes, síndrome d’ovari poliquístic, defecte de fase lútea, suport durant tecnologia de reproducció assistida (fecundació in vitro, inseminació)…
 • Menopausa: fogots, insomni, mal de cap, sequedat vaginal, ansietat,…
 • Embaràs i el puerperi: acompanyament durant l’embaràs i postpart, tractament de problemes relacionats amb l’embaràs.
 • Shiatsu / Acupuntura per a la “inducció natural” del part
 • Shiatsu i Acupressió / Acupuntura per al part: Mostro a la persona que acompanyarà com fer aquesta tècnica senzilla però potent per alleujar el dolor del part.

Per què escollir Shiatsu i Medicina Tradicional Xinesa (MTX) com a tractament?

 • És un tractament no invasiu i ofereix un enfoc suau cap a les condicions de la salut de la dona.
 • El diagnòstic i el tractament són individualitzats i es té en compte l’estat físic, emocional, mental i espiritual de cada persona.
 • No té efectes secundaris.
 • Ofereix auto-empoderament.
 • Es fa èmfasi en la prevenció.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)