TERÀPIES

VENTOSES

Les ventoses són una tècnica de curació que s’ha usat des de temps immemorials en diferents països del món, i va ser un dels principals tractaments mèdics practicats a Europa fins a principis del segle XX.

A la Xina es practica des de fa milers d’anys i continua essent avui en dia una de les pràctiques preferides de la seva població, ja que es tracta d’una tècnica molt simple, segura i no invasiva que es pot practicar a casa si es disposa de l’instrumental necessari.

La tècnica consisteix en col·locar algunes ventoses sobre l’àrea que es vol tractar. Amb un cotó prèviament amarat d’alcohol, s’introdueix amb unes pinces a l’interior de la ventosa per generar una combustió de l’oxigen i crear el buit l’interior de la ventosa. Ràpidament es retira el cotó i es col·loca la ventosa sobre la pell, deixant que aquesta s’hi aferri amb força. Un cop la ventosa succiona la pell, es deixa entre 10 i 15 minuts perquè faci l’efecte i aleshores es retira.

El principal objectiu de la tècnica de les ventoses és moure el Qi i la sang. El buit que crea la ventosa fa que la sang es mobilitzi cap a la zona afectada, aportant oxigen i nutrients al teixit circumdant. En general s’utilitza per tractar dolors musculars i articulars, i és especialment útil per alliberar l’excés de “calor tòxic” de la part superior del cos, com en casos de dolor cervical o mal de cap tensional.

En la nostra consulta combinem el tractament d’acupuntura i shiatsu amb el de les ventoses. Un cop es retiren les agulles o finalitza el massatge, es col·loquen les ventoses en la zona més convenient i es deixen uns 10 minuts que facin el seu efecte.

En moltes ocasions les ventoses solen deixar unes marques rodones que poden durar entres 4 i 8 dies. Depenent del tipus de pell del pacient i del tipus de ventosa emprada (vidre, bambú…), les marques poden ser més o menys notables. Aquestes marques, similars a les marques d’un xuclet, són causades per la congestió de sang a la pell i desapareixen totalment al cap d’uns dies.

Demana hora per telèfon, whatsapp, O MAIL.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)