TRACTAMENTS

Vertigen
El vertigen és una falsa sensació de moviment rotatori que se sol acompanyar de nàusees o vòmits. Pots ser degut a un trastorn dels òrgans de l’equilibri situats a l’oïda interna o del nervi que connecta l’oïda interna amb el cervell. També pot ser secundari a una patologia que afecti les zones de l’encèfal relacionades amb l’equilibri. Els símptomes són d’aparició sobtada i poden durar des de segons fins a uns quants dies.

Situats a l’orella interna, els conductes semicirculars ens donen la noció de l’espai i contribueixen al manteniment de l’equilibri del cap i del cos.

La medicina xinesa descriu el vertigen com una afectació secundària a un ascens brusc d’energia cap a la part alta del cos. Situacions d’estrès mantingudes durant llarg períodes de temps, disputes familiars, pors econòmiques, sensació de neguit davant d’un futur incert… Són alguns dels estats d’ànim que poden provocar un desequilibri energètic i causar un ascens d’energia al cap, que bloqueja els òrgans de l’equilibri.

Si els símptomes de mareig són més lleus, i es manifesten només amb inestabilitat al caminar i mareig en els girs bruscs del cap, pot tractar-se de vertigen cervical. En aquest cas la causa no és una mal funció dels òrgans de l’equilibri, sinó una sobrecàrrega de la musculatura cervical que altera la propiocepció.

Els músculs de les cervicals informen el cervell de la posició espacial del cap. Si aquest grup muscular està molt contracturat, la informació que dóna no coincideix amb la informació que el cervell rep dels òrgans de l’equilibri, produint-se un lapsus que provoca un grau d’inestabilitat al realitzar moviments sobtats del cap. Inserint agulles en els principals músculs cervicals, s’aconsegueix relaxar aquesta zona permetent que la informació de propiocepció arribi correctament al cervell.

En aquest darrer cas, el tractament amb acupuntura és molt ràpid i amb tan sols una o dues sessions el vertigen cervical desapareix.

Demana hora per telèfon, whatsapp, mail o a través del formulari de contacte.

639 572 647 (Adrià) / 608 696 289 (Sonja)