TERÀPIES

REFLEXOTERÀPIA PODAL

La història de la reflexologia podal es perd en l’antiguitat; tanmateix, hi ha proves substancials que suggereixen que ja s’utilitzava fa 5000 anys a la Xina, a Egipte i a l’Índia.

En temps moderns, es va explorar i promoure la reflexologia del peu a través de la investigació de Sir Henry Head de Londres, durant la dècada de 1890. Més tard, a la dècada de 1920, un metge nord-americà, William Fitzgerald, va incorporar “Foot Reflexology” en la seva “Zone Therapy”, una teoria en què el cos i els seus òrgans i teixits es divideixen en cinc zones, cinc de les quals estan representades als peus.

Més enllà dels efectes relaxants i agradables del tractament, la pràctica i el propòsit de la reflexoteràpia podal va més enllà de la seva acció sobre el teixit local. L’estimulació de punts específics reflexes del peu indueix una resposta curativa en els òrgans i àrees del cos corresponents, tal com es veu en la imatge inferior.

Amb la reflexoteràpia podal es poden abordar des dels mals de cap i migranyes, la sinusitis, l’ansietat… fins als problemes digestius. Si s’experimenta molta sensibilitat quan s’estimulen determinades zones del peu, sol indicar una debilitat corporal o desequilibris dins l’òrgan corresponent a aquella zona del peu.

 

Amb la pràctica repetida d’aplicar la pressió i estimulació sobre les terminacions nervioses del peu, la reflexologia pot ajudar a desbloquejar qualsevol canal d’energia a través de l’activació de diferents punts reflexes del peu, per tal millorar la salut i l’equilibri en general. A més de manipular els punts de pressió al peu, els reflexòlegs solen treballar també les mans o les orelles per augmentar la relaxació del cos.

Els beneficis

  • Neteja el cos de toxines
  • Augmenta el sistema immunitari
  • Augmenta la circulació sanguínia
  • Promou la sanació
  • Equilibra l’energia

Coses a recordar 

  • En cas d’embaràs, assegureu-vos de dir-ho al terapeuta
  • Beveu aigua després del tractament per eliminar toxines i acumulació d’àcid làctic que es produeix durant el massatge